Eğitim Sitesi

Yatırım Danışmanlığı Nedir? Yatırım Danışmanlığı Hakkında Kısaca Bilgi

Yatırım Danışmanlığı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yatırım Danışmanlığı:

Karşılığında herhangi bir maddi menfaat temin etmek suretiyle, müşterilere sermaye piyasası araçları ile bunları ihraç eden ortaklık ve kuruluşlar hakkında ve sermaye piyasası ile ilgili diğer konularda yönlendirici nitelikte yazılı veya sözlü yorum ve yatırım tavsiyelerinde bulunulması faaliyetidir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Leasing (Finansal Kiralama): firmaların ticari ve sınai faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için gereksinim duydukları duran varlıkları satın almak yerine belirli kira ödentisi karşılığında kullanım olanağı tanıyan ve banka kredilerine alternatif olarak doğan orta dönemli finansman yöntemidir. Bu yöntem, 1930'lu yıllarda Dünya Ekonomik Krizi'ndeki finansman zorluğu ve 2. Dünya Savaşı sonrasında teknolojik gelişmelerin yenileşme ve modernleşme harcamalarına çözüm olarak geliştirildi. Türkiye'de de 1985'ten başlayarak daha çok KOBİ'ler tarafından kullanılmaktadır.

    Tranş: Tüketici fiyat endeksi.

    Kredi Bürosu: Kredi geçmişlerini tutan ve bireysel tüketici ve organizasyonların kredi puan veya değerlendirme notlarını hesaplayan organizasyon.

    Merkez Bankası: Fiyat istikrarını sağlamak, para piyasasını düzenlemek, bankacılık sistemini yönlendiren kurum olarak ülkedeki kredi hacmini ve dağılımını ayarlamak, ülkenin altın ve döviz rezervlerini yönetmek ve dış ödemeleri düzenlemekle görevli banka.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü