Eğitim Sitesi

Yatırım Nedir? Yatırım Hakkında Kısaca Bilgi

Yatırım Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yatırım:

1. Parayı, gelir getirici, taşınır veya taşınmaz bir mala yatırma, mevduat, plasman.

2. Millî ekonominin veya bir ticaret kuruluşunun üretim ve hizmet gücünü artırıcı nitelikte olan aktif değerlerine yapılan yeni eklemeler, envestisman.

3. Bir çıkar veya kazanç sağlamak için yapılan davranış.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Yatırım:

Tasarrufların yeni bir ekonomik mal üretmek amacıyla kullanılması.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yatırım:

Belli bir getiri sağlamak amacıyla, belirli vadelerde birikimlerin yatırım araçlarına bağlanmasıdır.Yatırımcı yaptığı yatırımın maliyetini üstlenir. Bu onun riskidir. Eğer yatırımcı kendi öz fonlarını kullanarak yatırım yapıyorsa, en azından bu fonların maliyetini karşılaması gerekir. Yatırımcı, elindeki bu fonlarla tahvil alış satışı veya vadeli mevduat ile faiz geliri de sağlayabilir. Faiz hadleri, gelir seviyesi, borçlanabilme imkanları ve risk yatırımı etkileyen unsurlardandır.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yatırım:

Paranın gelir getirmesi için döviz, altın, hisse senedi gibi taşınır mallarla, bina, arsa gibi taşınmaz mallara bağlanması, yatırılması.

 

Coğrafya Terimi Olarak Yatırım:

Beslenme, barınma, eğitim gibi alanlar için yapılan harcamalar.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kürk Yolu: Üzerinde sansar, sincap, tilki kunduz, tilki ve geyik gibi, tüyleri güzel ve yumuşak olan hayvanların deri ve postlarının taşındığı yol. Üzerinde çoğunlukla bu ürünler taşındığı için "Kürk Yolu" denmiştir.

    Dağıtım: 1. Ürünlerin tüketiciye ulaşması için üretildiği yerden malın alınıp satılacağı yere taşınması olayıdır. 2. Bir merkezden çeşitli yerlere gönderme işi.

    Mahalle: Bir kentin, bir kasabanın bölünmüş sayıldığı parçalardan her biri.

    Ulusal Bağımsızlık: Ulusal bağımsızlık, vatan yani toprak parçası üzerinde yaşayan milletin; herhangi başka bir milletin esirliği, hakimiyeti ya da boyunduruğu altına girmeden kendi geleceğini kendi özgür iradesiyle belirlemesi, kendine ait topraklarda hür bir şekilde yaşaması ve başka hiçbir güç tarafından kontrol edilmemesine verilen isimdir. Ulusal bağımsızlık kısaca, bir toplumun kendi toprak parçası üzerinde hür ve özgür bir biçimde yaşama hakkı olarak nitelendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü