Eğitim Sitesi

Yararlı Enerji Nedir? Yararlı Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Yararlı Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yararlı Enerji:

Son dönüşümden sonra tüketicinin yararlanabileceği enerjidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nihai Enerji (Kullanıma Verilen Enerji): Son dönüşümden önce tüketiciye verilen enerjidir. Not: Bazı durumlarda bu terime "energy available ya da energy disponible= mevcut, hazır, kullanılabilir, yararlanılabilir enerji" olarak çevirebileceğimiz biçimde rastlanırsa da burada "final energy=nihai enerji" teriminin karşılığı olmadığından kullanılmaması uygun olur.

    Enerji Analizi: Özellikle bir endüstriyel sistem ya da diğer enerji kullanım sistemlerinde enerji akışının izlenmesi ve hesaplanmasına olanak veren sistematik yöntemdir. Mal ve hizmet üretiminde doğal enerji akışlarının analizini sağlar.

    Enerjinin Rasyonel Kullanımı: Enerjinin tüketiciler tarafından sosyal, politik, mali ve çevresel koşullar gözetilerek ekonomik yönden en elverişli biçimde kullanılmasıdır.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü