Eğitim Sitesi

Enerjinin Rasyonel Kullanımı Nedir? Enerjinin Rasyonel Kullanımı Hakkında Kısaca Bilgi

Enerjinin Rasyonel Kullanımı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerjinin Rasyonel Kullanımı:

Enerjinin tüketiciler tarafından sosyal, politik, mali ve çevresel koşullar gözetilerek ekonomik yönden en elverişli biçimde kullanılmasıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Büyük Tüketici: Global tüketim ya da nihai ürün birimi itibarıyla büyük miktarlarda enerji gerektiren yöntem, endüstri ya da sektördür. Böylece bir tüketici çokluk "Enerji Yoğun" tüketici olarak adlandırılır.

    Bir Gün: Bir ayın 30'da biri. Bir yılın (sene) 360'ta biri. 24 saat, 1440 dakika, 86400 saniyedir.

    Enerji Teminine İlişkin Karakteristikler: Bunlar, enerji temininin / ikmalinin özelliklerini ve tüketici tercih kriterlerini belirler. (Örneğin; ekipmanların güvenilirliği, bakım ve onarım hizmetlerinin kalitesi, işletme esnekliği ve güvenliği, yatırım ve yer ihtiyacı, konfor, enerji fiyatı ve ödeme koşulları, çevre korunması vs.)

    Elektrik Devresi (Elektrical circuit of an installation): 1- Üreteç, sigorta, anahtar, alıcı ve iletkenden meydana gelen kapalı bir sistemde elektrik akımının izlediği yola elektrik devresi denir. Elektrik devresi; kapalı devre, açık devre ve kısa devre olmak üzere üç çeşittir. 2- Bir tesisatın aynı başlangıç noktasından beslenen ve aşırı akımlara karşı aynı koruma düzenleri ile korunan tesisattaki elektrik donanımları topluluğudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü