Eğitim Sitesi

Volan Nedir? Volan Hakkında Kısaca Bilgi

Volan Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Volan:

Krank miline bağlanan madeni bir tekerlektir. Aynı zamanda kavramaya yataklık eder ve ilk hareketi vermeye yarayan volan dişlisini de üzerinde taşır.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Volan:

Giysilerin yaka, etek, kol ve bel kısımlarına dikilebilen genellikle verevden kumaştan olan hareketli ilave kumaş parçası. Süsleme amaçlı kullanılır.

 

Perdecilik Terimi Olarak Volan:

Perdelerin üzerinde dilim aralarında ve kenarlarında kullanılan kumaştan yapılmış, kedi merdiveni şeklinde sarkıt perde süslemeleri.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Volan:

Giysilerin yaka, kol, etek ucu çevrelerine kendi kumaşından veya farklı bir kumaştan kesilen parçasının dikilmesiyle oluşan süslemeye denir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Şasi: Aracın önemli parçalarını kapsayan bir ünitedir. Genellikle karoseri dışında, otomobilin bütün parçalarını kapsar.

    Büzerek geçirme: Bir çeşit sıkı geçmedir (Piston piminin piston pim yuvasına alıştırılması gibi). Dış parça (piston veya burç) ısıtıldıktan sonra pim takılır. Dış parça soğuduğunda, büzülerek diğer parçayı sıkar.

    Yakıt pompası: Yakıt sisteminde benzini, benzin deposundan karbüratöre basan pompadır.

    Buji: İki elektrotu ve porseleni bulunan bir parçadır. Motor silindirlerinde bir kıvılcım atlama aralığı sağlayacak şekilde yapılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü