Eğitim Sitesi

Şasi Nedir? Şasi Hakkında Kısaca Bilgi

Şasi Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Şasi:

Aracın önemli parçalarını kapsayan bir ünitedir. Genellikle karoseri dışında, otomobilin bütün parçalarını kapsar.

 

Sanat Terimi Olarak Şasi:

Tuvali bezinin üzerine gerildiği ahşap çerçeve.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Gasoline Direct Injection (GDI): Tıpkı dizel motorlarda olduğu gibi yakıtın, yanma odalarına yüksek basınçlı pompalar (enjektörler) aracılığıyla püskürtülmesi prensibiyle çalışan benzinli motorlardır. ilk kez Mitsubishi'nin kullandığı sistem, gerek performans, gerekse de yakıt tüketimi ve daha az atık gaz konusunda büyük avantajlar sağlıyor.

    Venturi: Karbüratör hava boğazındaki daraltılmış kısımdır. Havanın hızını artırarak vakum meydana getirir ve havanın içine benzin karışmasını sağlar.

    Metal kaplama: Hazırlanmış bir madeni yüzey üzerine eritilmiş metal püskürtme işlemidir.

    Cam Suyu: Cam suyu antifriz katkılı eksi dereceli hava sıcaklıklarında donmaya karşı kullanılan cam ve far yıkama suyuna verilen isimdir. Cam suyu yaşadığınız bölge koşullarına göre değişik donma derecelerine göre kullanılır. Örneğin bulunduğunuz bölgele hava sıcaklığı -20 veya -30 derece civarına kadar düşüş gösteriyorsa, alıp kullanabileceğiniz cam suyunun üzerinde yazan donma sıcaklığı değerinin minimum bu değerlerde olması önerilir. Antifrizli cam suyu aynı zamanda cam ve far yıkama tesisatındaki korozyonu, kireçlenmeyi ve oksitlenmeyi de engeller. Bazı cam suları esans içerir. Ön cama püskürtüldüğünde temiz hava ızgaralarından koku iç mekana kadar ulaşır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü