Eğitim Sitesi

Vekil Nedir? Vekil Hakkında Kısaca Bilgi

Vekil Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Vekil:

Birinin, işini görmesi için kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse.

 

Hukuk Terimi Olarak Vekil:

Vekalet sözleşmesi gereği, müvekkil tarafından ve onun adına işlem yapmakla yetkilendirilen kişi.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Vekil:

Günlük konuşma dilinde parlamento üyelerine hitap ederken veya onları kastederken "milletvekili" yerine kullanılan tabirdir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Vekil:

Birinin, işini görmesi işin kendi yerine bıraktığı veya yetki verdiği kimse.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Keramet: 1- Salih müminlerde ortaya çıkan olağanüstü hallerdir. 2- Allah'ın izni ile veli kullarının gösterdikleri olağanüstü olaylar.

    Dört Büyük Melek: Cebrail: Allah'tan vahiy getiren melektir. Mikail: Evrendeki tabiat olayları, ve canlıların rızıkları ile görevli melektir. İsrafil: Kıyametin kopması ve insanların kabirlerinden kalkması için Sur'a üflemekle görevli melektir. Azrail: Canlıların ruhlarını almakla görevli melektir.

    Ba's: 1- Diriltme, uykudan uyandırma, topraktan çıkarma, canlandırma, ihya. 2- Peygamber gönderme, elçi seçme. 3- Kıyametten sonra İsrafil'in sûra ikinci kez üfürmesiyle beraber Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere yeniden diriltmesi, Yeniden diriliş hem ruh hem bedenle olacaktır. Ba's'a, ölümden sonra diriliş anlamında "basubadelmevt" de denir.

    Hamiyet: 1. Aile, namus, şeref, din, vatan gibi üstün değerlere yönelik saldırılar karşısında öfkelenme. 2. Utanç verici işleri yapmaktan kaçınma ve Allah’ın koyduğu yasak sınırlarına riayet etme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü