Eğitim Sitesi

Uzay Teknolojisi Nedir? Uzay Teknolojisi Hakkında Kısaca Bilgi

Uzay Teknolojisi Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Uzay Teknolojisi:

Uzay teknolojisi, uzaya gitme, uzaya insan gönderme, uzay uçuşları ve geri dönüşü gibi kavramları kapsar. Hava tahmini, GPS, uydu televizyonu gibi günlük kullanımdaki teknolojiler de uzay teknolojisi ile ilgilenir.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Meteor: Gezegenler arasında hareket eden ve tümüyle gaz durumuna geçmeden atmosfere girerek yeryüzüne ulaşabilen gök cisimleridir. Yeryüzüne ulaşan meteorlara göktaşı denir. Meteorlar düştükleri yere çukur açabilir.

    İslam Takvimi: İslam ülkelerinin kullandığı takvim. Bu takvim Ay'ın evrelerine göre düzenlenir. Başlangıç zamanı Hz. Muhammed'in hicret tarihidir.

    Tutulma: Bir gökcisminin ötekinin önünden geçerken, arkadaki gökcisminin ışığını kısmen ya da tümüyle engellemesi.

    Astrobiyoloji: 1. (Dünya dışı yaşam bilimi), Dünya'dan teleskoplarla yapılan gözlemlerde ve gönderilen uzay araçlarından elde edilen verilere göre Güneş sistemindeki diğer gezegenlerde yaşam belirtisine henüz rastlanmamıştır. Bununla birlikte Güneş ötesi gezegenlerdeki olası yaşam belirtilerini keşfetmeye yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bilim insanları bu konuya ilişkin kuramsal çalışmalar da yapmakta ve Samanyolu'nun hangi bölgelerinde yaşam olasılığının daha yüksek olacağını, Güneş ötesi yaşamın izlerini nerelerde ve ne tür yıldızların etraflarında aramak gerektiği konusunda varsayımlarda bulunmaya çalışmaktadır. 2. Evrenin herhangi bir yerindeki canlı yaşamın oluşumu ve gelişimi ile ilgilenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü