Eğitim Sitesi

Uslamlama Nedir? Uslamlama Hakkında Kısaca Bilgi

Uslamlama Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Uslamlama:

Varılan yargının doğruluk ya da yanlışlığına bakmadan, yargılamada mantık biçimleri ve ilişkilerine öncelik vererek düşünme, usa vurma. Çıkarsama.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Egzistansiyalizm(Varoluçuluk): Sartre tarafından ortaya atılan görüşe göre insanın kendisini gerçekleştirmesi için önce var olması gerektiğini öne süren akımdır.

    Estetik Değer: Bir sanat eseri karşısında sujenin ortaya koyduğu değer estetik değerdir. Yani güzel değeridir. Sanat eserinin beğeni ya da haz duygusu yaratan özelliği estetik değerdir. Suje: Sanatla ilgilenen, sanattan anlayan kişi.

    Politeizm (Çok Tanrıcılık): Farklı dinlere inanan grupların bir arada yaşaması sonucu oluşan tüm toplumsal gruplarda site devletlerinde ağırlıklı olarak görülür.

    İdea: 1. Maddi cinsten olmayan. Platon'un felsefesinde, idealar âleminde var olan ve bu âlemdeki varlıkların özünü oluşturan gerçek varlık veya varlıklar. 2. Her türlü zihni temsil şekli, Subjektiflik taşıyan görüş,soyut olan. 3. Platon'a göre algılarla kavradığımız nesnelerin orijinal formları, örnekleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü