Eğitim Sitesi

İdea Nedir? İdea Hakkında Kısaca Bilgi

İdea Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İdea:

1. Maddi cinsten olmayan. Platon'un felsefesinde, idealar âleminde var olan ve bu âlemdeki varlıkların özünü oluşturan gerçek varlık veya varlıklar.

2. Her türlü zihni temsil şekli, Subjektiflik taşıyan görüş,soyut olan.

3. Platon'a göre algılarla kavradığımız nesnelerin orijinal formları, örnekleri.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Edimsel Koşullama: Olumlu pekiştirecin elde edilmesini ya da itici olaylardan kaçma ve kaçınmayı sağlayan davranımı öğrenme.

    Unsur: Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri, öge.

    Felsefe: - Yunanca seviyorum "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen felsefe "bilgi sevgisi" veya "bilgelik sevgisi" ya da "hikmet arayışı" anlamındadır. - Felsefe sözcüğünü ilkez kullanan Pythagoras dır. - Felsefe, soru sorma, sorgulama yapabilme, akıl yürütme yeteneğine dayalı düşünmedir. - Felsefe, hayatı ve anlamını sorgulamadır. - Felsefe, dünyaya yönelen meraktır. - Felsefe, evreni ve insanı açıklama çabasıdır. - Felsefe, insan merak ve hayretinden kaynaklanır. - Felsefede önemli olan felsefi sonuçlardan çok bu sonuçlara varma biçimidir. - felsefede cevaptan çok soru önemlidir. Onu dinamik ve etkin kılan sorulardır. - Filozof, bilgiyi arayan kişidir. - Felsefe bir bilim değildir.

    Değilleme: Olumlu bir ifadeyi olumsuz, olumsuz bir ifadeyi olumlu yapan mantık değişmezi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü