Eğitim Sitesi

Toplumsallaşma Nedir? Toplumsallaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsallaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Toplumsallaşma:

Toplumun yeni üyelerine o toplumda var olan yerleşmiş, görenek, değer, tutum ve davranışların ne olduğu ve bunlara uyum sağlama ve öğrenmenin yolları.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Toplumsallaşma:

Bireyin kişilik kazanarak belli bir toplumsal çevreye hazırlanması, toplumla bütünleşme süreci, sosyalleşme.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Nüfus Sayımı: Bir ülkedeki insanların resmi olarak belirli aralıklarla sayımı.

    Toplum: Sürekli bir arada yaşayan ve varlıklarını sürdürebilmek için birbirlerine muhtaç olan, temel ihtiyaçlarının giderilmesinde ve sosyal sorunlarının çözümlenmesinde iktisadî ve sosyo — kültürel alanda değişik vasıtalar, yöntemler, örgütlenme ve düşünme biçimleri ortaya koyan insan topluluğu.

    Rekreaktif Alanlar: Halkın eğlence ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, açık olarak düzenlenen oturma ve yemek yerleri, yemek pişirme yerleri, çeşmeler, oyun ve açık spor alanları, açık gösteri alanları ve yeşil bitki örtüsü bulunan alanlar.

    Günübirlik Turizm Tesisleri: Kamping ve konaklama ünitelerini içermeyen duş, gölgelik, soyunma kabini, WC, kafe — bar, pastane, lokanta, çayhane, açık spor alanları, spor tesisleri, golf alanları, açık gösteri ve eğlence alanları, lunapark, fuar, su oyunları parkı ve 20 m² yi geçmeyen sergi ve satış ünitelerini içeren yapı ve tesisler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü