Eğitim Sitesi

Tasfiye Değeri Likiditasyon Değeri Nedir? Tasfiye Değeri Likiditasyon Değeri Hakkında Kısaca Bilgi

Tasfiye Değeri Likiditasyon Değeri Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tasfiye Değeri Likiditasyon Değeri:

Hisse senetlerinin bir seans içinde işlem görebileceği en yüksek fiyattır. Her hisse senedi için fiyat ve fiyat adımı gözönüne alınarak ayrı olarak hesaplanır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bankaya Özgü Döngüsel Sermaye Tamponu: Kredi genişlemesinin finansal sektörün genel risk düzeyini artırabilecek düzeylere ulaşması durumunda öz kaynakların sermaye yeterliliğine ilişkin düzenlemelere göre yetersiz kalmasının önüne geçilmesi amacıyla bankalarca bulundurulması beklenen ilave çekirdek sermaye tutarını ifade eder. (Countercyclical Capital Buffer)

    Borçlandırma: Bir banka veya kart hesabındaki tutardan para düşülmesi.

    Ayı Piyasası (Bear Market): 1- Fiyatların düştüğü piyasaları ifade eder. 2- Gelecek hakkında karamsarlığın ve fiyatların düşeceği beklentisinin hakim olduğu piyasalardır. Bu piyasalarda kişiler ellerindeki hisse senetlerini gelecekte daha düşük fiyattan satın alabilecekleri düşüncesi ile satarlar.

    Repo (Repurchase Agreement): 1- Bankaların kısa vadeli fon toplamak, kişi ve kurumların nakit fazlalıklarını değerlendirmek amacıyla kullandığı kısa vadeli finansal bir araç. 2- Bir kıymetin belli bir tarihte, belli bir orandan geri satım vaadi ile alımını ifade eder. İşleme konu olan kıymet ödünç verilen para için teminat niteliğindedir. Merkez bankası açısından repo işlemi Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde, piyasaya, işlem vadesi süresince, repoya tabi kıymetler karşılığında geçici olarak para verilmesini ifade eder. 3- Bir menkul kıymetin işlem başlangıç valöründe satılıp bitiş valöründe geri alınmasını ifade eder. Repo yapan taraf parayı kullanan taraftır. Açılımı "geri alım vaadiyle satış"tır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü