Eğitim Sitesi

Tasarruf Hesabı Nedir? Tasarruf Hesabı Hakkında Kısaca Bilgi

Tasarruf Hesabı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tasarruf Hesabı:

Hesaba yatırılan paraya faiz kazandıran hesap.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Endüstri Devrimi: İşçilerin bir işyerinde biraraya getirilip ücret karşılığı çalışmaları için kendilerine alet, makine ve malzeme verilen fabrika sisteminin ortaya çıkışı. Endüstri Devrimi özellikle İngiltere'de 1770-1830 yılları arasında dokuma üretiminde görülen hızlı gelişmeler sonucu başladı. Daha geniş anlamda dünya ekonomisinde süregelen yapısal değişmeleri belirtmektedir.

    Yabancı Sermaye Piyasası Araçları: Çıkarıldıkları ülke borsalarında alım satım konusu olan ve Sermaye Piyasası Kurulu'nca niteliği belirlenen menkul kıymetler ile hak ve alacakları temsil eden diğer kağıtlardır.

    Piyasa: 1- Alıcı ve satıcıların bir araya geldiği, alım satım konusu olan malın fiyatını belirleyerek işlem yaptıkları yer. 2- Satıcıların ve alıcıların aynı ya da birbirine çok benzeyen ürünler için fiyat oluşturdukları ve mal ve hizmet değişiminde bulundukları ortam.

    İştirak: Bir ortaklık ile işletme arasında, sözkonusu ortaklığın yönetimine ve ortaklık politikalarının belirlenmesine katılma anlamında devamlı bir bağ yaratan, doğrudan veya dolaylı sermaye ve yönetim ilişkisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü