Eğitim Sitesi

Tam Boy Nedir? Tam Boy Hakkında Kısaca Bilgi

Tam Boy Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Tam Boy:

Length Over All) LOA simgesiyle gösterilir ve geminin baş tarafıyla kıç tarafının en uç noktaları arasında ölçülen uzunluktur.

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Cayro Pusula: Cayroskop esasından faydalanılarak yapılmış olan ve hakiki kuzeyi gösteren pusula. Cayro pusulalar arzın mıknatisiyetinden ve pusula yakınında bulunan madenlerin tesirinden ve elektrik akımlarından müteessir olmadığı için daima hakiki kuzeyi gösterir. Ana cayrodan alınan kollar ile geminin muhtelif yerlerine yavru cayro (Repeiter) pusulalar konulabilir. Bu faydaları dolayısıyla gemilerde kullanılması yarar sağlar. 

    Zincirler: Gemi demirleri deniz dibine atmada kullanılan içiçe geçmiş, çelik baklalardan meydana gelmiş malzemelere zincir denir. Zincirler ikiye ayrılır; LOKMALI BAKLALI ZİNCİRLER : Baklaların tam ortasında bulunan parçaya lokma denir. Gemi demirleme işlerinde kullanılan zincirler bu tip zincirlerdir. LOKMASIZ BAKLALI ZİNCİRLER : Ortasında lokma bulunmayan zincirlerdir. Vasıtaların demirleme işleri ile vardevela zinciri olarak kullanılırlar.

    Baş Kasara: Genellikle gemilerdeki baş taraftaki yüksek kısım 

    Nete (Neta): Düzeni bozulmuş bir şeyin tertiplenip düzenlenmesi, ayrıca seyirde kullanılan anlamıyla aykırı ve tehlikeli bir durumun olmadığı, her şeyin normal devam ettiği anlamında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü