Eğitim Sitesi

Tahıl Nedir? Tahıl Hakkında Kısaca Bilgi

Tahıl Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tahıl:

Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç vb. ürünlerin genel adı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Tahıl:

Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç vb. hasat edilen ürünler ile tohumların genel adı, hububat.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Divan: 1. İslam devletlerinde, hükümdarlara devlet işlerinde yardımcı olması İçin oluşturulan danışma kuruludur. 2. Osmanlı Devleti'nde padişah, sadrazam ve bazı yüksek rütbeli devlet görevlilerinin oluşturduğu meclis ve meclisin toplandığı yer. 3. Yüksek derecedeki yöneticilerin kurdukları bugünkü bakanlar kuruluna benzeyen kuruldur. "Hz Ömer zamanında İslam Devleti'nin sınırları genişleyince toprakların, gelirlerin, giderlerin vs işlerin kaydedilmesi için divan kurulmuştur."

    İpek Yolu: Çin'den başlayıp Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran üzerinden İstanbul' kadar uzanan yola ipek yolu adını veriyoruz. Çin'den ipek ticareti yaygın olarak yapıldığı için yola bu ad verilmiştir.

    Kentleşme (Şehirleşme): İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.

    Tekzip: Düzeltme, cevaplama yazısıdır. Yapılan yanlış bir habere konu olan kişi ya da kurumun haberin düzeltilmesi için yazdığı yazıdır. Tezkip olarak da geçebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü