Eğitim Sitesi

Sürünücü Gövde İle Üreme Nedir? Sürünücü Gövde İle Üreme Hakkında Kısaca Bilgi

Sürünücü Gövde İle Üreme Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sürünücü Gövde İle Üreme:

Ana gövdeden gelişen dalların veya gövdenin üzerindeki gözlerin toprakla teması sonucunda köklenme ile yeni bitkilerin oluşmasına sürünücü gövde ile üreme denir.
Çilek, sarmaşık ve üzüm gibi bitkilerde görülür.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Stigma: 1. Bir solunum açıklığı. Örneğin böceklerde bir trakenin yüzeyinde bulunan bir açıklık ya da kıkırdaklı balıklarda yutağa doğru su girmesini sağlayan değişikliğe uğramış bir solungaç açıklığı. 2. Bir çiçeğin dişi organının en üst kısmı, tepecik. Islak, yapışkan bir madde salgılayarak üzerine konan polen tanelerini yakalar ve tutar. 3. Euglena'da göz noktası. 4. Eklembacaklılarda, trake sisteminin havayla temas ettiği açıklıklar. 5. Çiçeklerde, dişi üreme organının poleni aldığı uç kısmı.

    Şaşılık: Göz yuvarlağını hareket ettiren (sağa, sola, yukarı, aşağı) kasların uzun veya kısa oluşu ile ilgilidir. Ameliyatla giderilebilir.

    Etnobotanik: İnsanların tarih boyunca deneme-yanılma ve gözlemleriyle elde ettikleri bitki kullanılış amaçlarını inceleyen ve bitkilerden yararlanma bilgisini tespit eden bilim dalına etnobotanik denir.

    Hipokotil: Bir bitki embriyosunun bir kısmı ya da fidenin, kotiledon yapraklarının birleşme noktasının altında kalan kısmı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü