Eğitim Sitesi

Strüktür Nedir? Strüktür Hakkında Kısaca Bilgi

Strüktür Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Strüktür:

Bir nesneyi ya da yapıyı ayakta tutan taşıyıcı sistem. İçyapı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Strüktür:

1. Yapı, yapılış, bünye.
2. Bir yapının taşıyıcı bölümü, sistemi.

 

İnşaat Terimi Olarak Strüktür:

1. Bir yapının yük taşıyıcı bölümü.

2. İnsan eliyle inşa edilmiş her şey.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Strüktür:

Yapı

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Küratör (curatus-curator): Bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticidir. Çağdaş sanat bağlamında küratör, sergi düzenleyicisi anlamında kullanılır. Bu anlamda küratörler, bir koleksiyonu arzuladıkları bir etkiyi yaratmak amacıyla düzenlerler. Serbest küratörler (freelance curator) ise herhangi bir galeri veya müze adına çalışmayan, çağdaş sanatta nispeten yeni ortaya çıkmış kişilerdir. İsviçreli Harald Szeemann bu tür küratörlere verilebilecek örneklerdendir. Günümüzde, sanat kurumları, karşılarına çıkan finansal konulardan teknolojiyle ilgili uygulamalara kadar birçok sorun karşısında küratörlerin rolünü tekrar gözden geçirmek durumunda kalmışlardır. Bunun sonuçlarından birisi ABD ve İngiltere gibi ülkelerdeki üniversitelerde verilen küratörlük uygulamaları dersleridir. Bağımsız küratörler kendi özel yöntemleriyle sergiler oluşturmaları için veya ortak çalışma amacıyla galeri ve müzelerce davet edilebilmektedirler.

    Triptik: Birbirine menteşeli üç ahşap levhadan oluşan Avupa resim sanatı ürünü. Genellikle, kilisede sunağın üzerinde yeralmış ve ikonografik sahnelerle bezenmiştir.

    Havari: 1. Hz. İsa'nın öğüt ve inançlarını yayma işiyle görevlendirdiği on iki yardımcısından her biri. 2. Hıristiyanlıkta dini yaymakla görevlendirilmiş on iki yardımcıdan biri.

    Alınlık: Antik yapıların cephelerinde bulunan çatı ile korniş arasında ki üçgen biçimindeki bölüme verilen ad. Bir taçkapının ya da bir pencerenin çerçeve içine alınmış üst kısmına da bu ad verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü