Eğitim Sitesi

Sokrates Nedir? Sokrates Hakkında Kısaca Bilgi

Sokrates Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sokrates:

Antik Yunan filozofudur. M.Ö. 5. y.y. da Atina'da doğmuştur. Babası heykeltraştır. Kendisi ve halkının ahlakça olgunlaşması için yaşamını adamıştır. Bütün insanlık tarihinde saygın sofist olarak kabul edilmektedir. Matematik, geometri, astronomi ve politika bilgisi ile felsefe konularında eğitimler vermiştir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Sinir Akımı: Sinir lifinde meydana gelen, sinir hücresinin gönderici bölümü üzerinden ve sinaptik boşluktan diğer sinir hücresine (veya hücrelerine) geçen akım. Sinir sisteminde bilgiler sinir akımları ile iletilir.

    Sosyometri: Küçük gruplarda kimin kimden hoşlanıp hoşlanmadığını saptamaya yarayan bir tekniktir. Sosyometri küçük gruplarda yıldız ve itilen kişileri saptamaya yarar. Testin sonuçlarından yararlanarak grubun sosyogramı (ilişki haritası) çıkartılır.

    Temellendirme: 1. Ortaya atılan görüş ve iddialar için dayanak ve gerekçe bulma faaliyetidir. 2. Bir önermenin, bir kuralın, bir gerekliliğin, kendisini doğrulayacak nedenlerini gösterme, gerekçelerini ortaya koyma. 3. İleri sürülen bir iddia için temel, dayanak, gerekçe verme.

    Önsezi: Temellendirilemeyen duygu. Bilinmeyenin, gelecekle ilgili olanın önceden duyulması, doğru gibi sayılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü