Eğitim Sitesi

Sikaslar Nedir? Sikaslar Hakkında Kısaca Bilgi

Sikaslar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sikaslar:

Tropik ve subtropik bölgelerde yaşayan odunlu, tohumlu bitki ordolarından biridir. Ya kısa yumru biçiminde toprak altı ya da dik silindirik toprak üstü gövdeye sahip bitkilerdir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Tüketici: Bitkiler gibi kendini besleyen canlılardan farklı olarak, yaşamak için başka bir canlının oluşturduğu besinlere gereksinim duyan organizma, heterotrof.

    Pigment: 1. Hücrelere özgü görünür ışığın belli dalga boylarını emen, diğerlerini yansıtarak renk veren madde. 2. Bitkilerde ve hayvanlarda bulunan renk maddelerinin genel adı.

    Çürükçül Beslenme (Saprofitler): Bu tür beslenen canlılara ayrıştırıcılar da denir. Bu organizmalarda enzim sistemleri iyi gelişmiştir. Hücre dışı sindirim yaparlar. Organik canlı atıklarını ayrıştırırken kendileri için gerekli olan besin ve enerjiyi sağlarlar. Oluşturdukları inorganik tuzları bitkiler kullanır. Ekosistemde madde döngüsü açısından önemlidirler. Mayalar, küfler, bazı bakteri ve mantarlar bu gruptandır.

    Turgor: 1. Hücre duvarına sahip bitki, bakteri, mantar ve bazı protistlerde hücre içinde bulunan çözeltilerin yol açtığı basınç ve bu basınç nedeniyle zarın hücre duvarına doğru gerilip şişmesi, hücrenin normal şişkin durumu. 2. Bir bitki hücresinin osmozla su alıp şişmesi ve hücre çeperinin gergin hale gelmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü