Eğitim Sitesi

Sidehill Shot Nedir? Sidehill Shot Hakkında Kısaca Bilgi

Sidehill Shot Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Sidehill Shot:

Hedef doğrultusunu kesen meyilli bir yüzeyden yapılan bir vuruş şeklidir. Oyuncu hedef ve topa göre ya eğimin üst kısmında ya da alt kısmında durarak vuruşunu yapar.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Sweet Spot: Club üzerindeki ideal vuruş alanıdır.

    Flag Competition: Golfteki oyun çeşitlerinden biridir. Burada oyunculara handikaplarına göre Özel Vuruş Sayısı verilmiştir. Bu sayı sahanın par sayısı ile oyuncunun handikap sayısının toplamına eşittir. (Örnek: 72 par’lık bir sahada 18 handikaplı bir oyuncu oynuyorsa bu oyuncunun Özel Vuruş Sayısı 72+18=90 vuruştan ibarettir.) Oyuncu sayısı sınırlanmıştır. Oyuncular birinci çukurdan başlar, özel vuruş sayıları bitene kadar oyuna devam ederler. Son vuruşlarının bittiği yere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir bayrak dikerler. 18. çukura en yakın olan kişi oyunun birincisi sayılır. Uzaklık derecelerine göre de oyuncuların diğer sıralamaları belirlenir.

    Out Of Bounds: Sınır dışı, oynamanın yasak olduğu bölgedir. Yani oyun sahsının dışıdır. Sınır dışı, tokuz parmaklık ya da tel örgülerle belirtilmişse takozlar, parmaklıklar ya da tel örgü kazıklarının bulunduğu saha sınır dışı sayılır. - Sınır dışı hattı, iki yol olarak aşağıya ve yukarıya doğru uzanır. - Bir topun tamamı sınır dışında bulunuyorsa top sınır dışı olmuş sayılır. - Oyuncu, sınır içinde bulunan bir topa sınır dışında durarak vuruş yapabilir.

    Chipper: Chip yapmak için kullanılan, vuruş açısı (loft açısı) orta derecede olan club'lara verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü