Eğitim Sitesi

Sesil Nedir? Sesil Hakkında Kısaca Bilgi

Sesil Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Sesil:

1. Bir organizmanın sap, gövde ve pedisel gibi yapıları olmaksızın doğrudan bir yere oturması (Örneğin deniz tabanına oturması).

2. Bir yere bağlı olarak yaşayan.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Sesil:

Bir organizmanın sap, gövde ve pedisel gibi yapıları olmaksızın doğrudan bir yere oturması (Örneğin deniz tabanına oturması).

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Termofil: (Termofil = Yüksek sıcaklığı seven.) Yüksek sıcaklıklarda yaşayabilen mikroorganizmalara verilen genel ad.

    AIDS: AIDS, Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu anlamına gelen İngilizce kelimelerinin baş harflerinden oluşan, insan bağışıklık yetmezliği virüsünün (HIV) sebep olduğu çok tehlikeli bir hastalıktır. Virüs, hasta kişinin bağışıklık sisteminin tamamen çökmesine ve diğer basit hastalıklardan bile ölmesine yol açmaktadır. Güvenli olmayan cinsel ilişki, hijyenik olmayan cerrahi müdahaleler, kanında HIV bulunan kişinin kanının sağlıklı kişiye transferi gibi yollarla bulaşan bir hastalıktır.

    Ribozom: Protein sentezinden sorumlu olan organel. - Hücrede protein sentezinin yapıldığı yerlerdir. - Hücrenin en küçük organelidir. - Zarsız yapıdadır. - Protein ve rRNA dan oluşmuştur. - Virüsler hariç tüm hücrelerde bulunur. - Sitoplazma dışında çekirdek, mitokondri, kloroplast içinde endoplazmik retikulum üzerinde bulunur.

    Otobiyolojik Temizleme: Akarsular ve denizler birer ekosistemdir. Her ekosistem kendini onarmaya çalışır. Kirlenen su kaynaklarının, su kaynaklarında doğal olarak bulunan canlılarla temizlenmesine otobiyolojik temizleme denir. Bu canlılar, otobiyolojik temizleme sırasında oksijen tüketirler. Bu nedenle otobiyolojik temizlemenin belirli bir sınırı vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü