Eğitim Sitesi

Sermaye Yeterliliği Rasyosu Nedir? Sermaye Yeterliliği Rasyosu Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Yeterliliği Rasyosu Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Yeterliliği Rasyosu:

Sermaye tabanının (özkaynak), teminatlarına göre farklı risk ağırlığına sahip varlıklar ve alacaklar (aktifler) ile gayrinakdi krediler ve yükümlülüklerin toplamına bölünmesi ile bulunan oran. En az % 8 olması gerekir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Taban Fiyatı: Sermaye artırımlarında artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri ile mevcut hisselerin hissedarlarınca, halka arz edilmeyerek, doğrudan dışarıda yerleşik kişilere, kayıt öncesi belirlenmiş yurtiçinde yerleşik kişilere tahsisli olarak veya Borsa'nın ilgili pazarında toptan satışıdır.

    Prefinansman Kredisi: İhracat, ihracat sayılan satış ve teslimler, döviz kazandırıcı faaliyetler ile ilgili mal ve hizmet alımının finansmanında kullanılmak üzere, firmalar tarafından uluslararası piyasalardan sağlanıp Türkiye'deki bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla kullandırılan krediler.

    Muhatap: 1- Poliçe, çek veya benzeri bir senedi kabul ile veya ödemekle yükümlü gerçek veya tüzel kişi. 2- Teminat mektubunun yazıldığı kişi veya kurum.

    Nazım Hesaplar: Gerçek ekonomik değer hareketine neden olmayan, ancak işletmenin yükümlülüklerini ve hak doğurabilecek işlemlerini kapsadığı için muhasebe sistemi içinde izlenen hesap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü