Eğitim Sitesi

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Nedir? Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Hakkında Kısaca Bilgi

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Sermaye Piyasası Kurulu(SPK):

Temel görevleri sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını; tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamak olan, yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak kullanan, idari ve mali özerkliğe sahip düzenleyici kamu kurumu.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bakiye: İki tarifi vardır: 1- Tüm borçlandırma ve alacaklandırmalar mahsup edilip eklendikten sonra bir hesaptaki para miktarı 2- Bir borcun kalan miktarı

    Faiz Riski: Faizlerin yükselmesi ve düşmesi kurumunda, aktif ve pasifin vade yapısındaki farklılıklar nedeniyle oluşan risk.

    Sosyalizm: Temel üretim araçlarının belirli bir merkezi planlama yöntemi içinde toplu - genellikle hükümetin - mülkiyet ve kontrol altında bulunduğu ekonomik sistem.

    Prefinansman Kredisi: İhracat, ihracat sayılan satış ve teslimler, döviz kazandırıcı faaliyetler ile ilgili mal ve hizmet alımının finansmanında kullanılmak üzere, firmalar tarafından uluslararası piyasalardan sağlanıp Türkiye'deki bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla kullandırılan krediler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü