Eğitim Sitesi

Senkronize Olma Nedir? Senkronize Olma Hakkında Kısaca Bilgi

Senkronize Olma Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Senkronize Olma:

Bir Üretim Grubu, ya da çalışır durumda Üretim Grubunun (Gruplarının) bağlı bulunduğu bir şebekenin, diğer bir Şebeke ya da Enerji Sisteminin baralara bağlanmış ve böylece bu Şebekenin Frekansının ve faz ilişkilerinin bağlantı noktasında bağlandığı Şebeke ya da Enerji Sisteminin (duruma göre) Frakansı ve faz ilişkileri ile aynı olması (işletme toleransları dahilinde) durumu.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yük Dağıtım Talimatları: Ulusal Kontrol Merkezi ya da Bölgesel Kontrol Merkezi tarafından, Üretim Gruplarını Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri çerçevesinde belirlenen bir zaman süreci içinde belirli bir üretim ve/veya gerilim düzeyinin sağlanmasına ilişkin talimatların verilmesi.

    Sözleşme Gücü: Abonenin talebi üzerine çekeceği (tasdikli projesinde kabul edilen ve sözleşmesinde çekilmesi veya verilmesi konusunda belli hükümler konulmuş bulunan) güç miktarıdır.

    Dağıtım Şebekesi: TEDAŞ ve imtiyazlı dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, Lisanslı bir dağıtım şirketine ait ve bu şirket tarafından işletilen Şebeke.

    Su Tutma Uzunluğu: Su tutma sınırı ile baraj gövdesi arasındaki, akarsu ekseni boyunca ölçülen yatay uzunluktur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü