Eğitim Sitesi

Satirik Nedir? Satirik Hakkında Kısaca Bilgi

Satirik Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Satirik:

Hiciv niteliği taşıyan anlamına gelir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Satirik:

Bir kimseyi, bir olayı ya da bir düşünüş biçimini yermeye, toplumun ya da düzenin aksayan, kusurlu yanlarını iğnelemeye, alaycı bir dille anlatmaya yönelik olan.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Birun: Osmanlı sarayında Harem dairesinin ve Enderun'un dışında kalan bölüm.

    Mulaj: 1- Bir şeyin bal mumu, alçı vb. bir madde ile kalıbını çıkarmak için yapılan işlemlerin bütünü. 2- Bir şeyin kalıbını alarak yapılan kopyası. 3- Heykel yapımı için alçı ya da metal eriyiğini kalıba dökme işlemi.

    Sfumato Tekniği: Resim ya da çizimde, renk ve tonlar arasında yumuşak geçişleri sağlayan gölgeleme yöntemi. İlk kez Leonardo da Vinci tarafından uygulanan bu yöntem, çoğu kez aydınlık alanlardan karanlık alanlara geçişlerde kullanılır. Bu tekniğin geliştirilmesiyle 15. yüzyılın keskin dış çizgili biçimleri belli bir yumuşaklık kazanmıştır.

    Figür: 1. Resim ve heykel sanatlarında varlıkların biçimi. 2. İnsan ve hayvan resimleri. 3. Resim ve heykel sanatlarında betimlenmiş gerçek ya da hayal ürünü her türlü varlık veya nesne. 4. Mimari ve mimari süsleme ögeleri ile el sanatları örneklerinde kullanılan insan veya hayvan tasviri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü