Eğitim Sitesi

Sabit Ücret Nedir? Sabit Ücret Hakkında Kısaca Bilgi

Sabit Ücret Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sabit Ücret:

Abonelerin enerjiyi marjinal maliyete eşit fiyatla satın almaları ve kurumun gelir gereksiniminin tamamının karşılanması için diğer satış gelirleriyle birlikte tahsil edilmek üzere her aboneye uygulanan bir bedeldir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yan Hizmetler: Üretim Santralleri açısından, elektrik üretiminin dışında sağlanan hizmetler. İletim Hizmeti Sağlayıcısı açısından, elektrik enerjisinin iletilmesi dışında sağlanan hizmetler. (Bu hizmetler, Oturan Sistemin Toparlanması, Sıcak Yedek, Reaktif Güç/Kapasite ve Reaktif Enerji, Frekans Kontrolü ve Aşırı Frekans Koruması gibi hizmetleri kapsamaktadır.)

    Tek Devreli Hat: Tek devreli elektrik hat dır.

    Kavitasyon: Sudaki buhar kabarcıklarının türbin içinde oluşturduğu boşluktur. Bu kabarcıklar genelde çok küçüktür. Bunlar, lokal basınç değeri doymuş buhar basıncının altına düştüğünde oluşurlar ve basınç yeniden buhar basıncını aştığında sıvı hale dönüşürler. Not: Kavitasyon, bir hidroelektrik santralda önemli hasarlara yol açabilir. (Örneğin; türbin malzemesinin yıpranması). Kavitasyonun zararının belirli bir düzeyi geçmemesi için önlem alınması gerekir.

    Barajlı Santral: Türbinler için gerekli suyun baraj gölünden verilerek jeneratörlerle elektriğe dönüştürülen hidroelektrik santral türüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü