Eğitim Sitesi

Rubber Core Ball Nedir? Rubber Core Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Rubber Core Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Rubber Core Ball:

1898 yılında Haskell tarafından icat edilen ve golf oyununu değiştiren toptur. Haskell Ball diye de bilinen bu topun merkezinde katı lastik bulunur. Bunun etrafı gergin bir şekilde esnek bir iple sarılmış ve çevresi zamkla kaplanmıştır. Rubber core top, guttie nin yerini almıştır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Advice: Danışma. Oyuncunun oyun tarzını, club seçimini, vuruş şeklini etkileyebilecek her tür fikir alışverişi sayılır. Kurallar, engellerin yeri ya da green üzerindeki bayrak direğinin yönü gibi herkesçe bilen konular ya da yer hakkındaki sorular danışma kapsamına girmez.

    Mashie: Çok eski bir ifade olup, 5 iron ya da 6 iron a verilen isimdir.

    Referee: Hakem. Sahada yarışma süresince oyuncuları takip ve gözlemesi, golf ve yarışma kurallarının işlerliğini sağlaması, gördüğü ya da kendisine iletilen kurallara aykırı davranışlara müdahale etmesi, sonuçlandırılması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü