Eğitim Sitesi

Advice Nedir? Advice Hakkında Kısaca Bilgi

Advice Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Advice:

Danışma. Oyuncunun oyun tarzını, club seçimini, vuruş şeklini etkileyebilecek her tür fikir alışverişi sayılır. Kurallar, engellerin yeri ya da green üzerindeki bayrak direğinin yönü gibi herkesçe bilen konular ya da yer hakkındaki sorular danışma kapsamına girmez.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Pitching Wedge: Pitchshot için kullanılan iron club a verilen isimdir. Loft açısı 49°, ile açısı 63° dir.

    Shut / Closed: Shut ifadesi "closed" kapalı anlamında, stance ve clubface in tanıtımlarında kullanılır. (Closed stance=Shut stance) (Closed Face=Shut Face)

    Skull / Blade / Thin / Top: Topa merkezinin üst tarafından club ın yüzü yerine yüzün alt kenarı ile vurulmasıdır. Top fazla havalanmaz, yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider. Bu hatalı vuruşa yukarıdaki isimler de verilir.

    Hook: Düz bir doğrultuda havalanan topun daha sonra kıvrım yaparak yönünü değiştirmesidir. Sağ elle oynayan oyuncular için topun sağdan sola , sol elle oynayan oyuncular için topun soldan sağa doğru kıvrım yaparak yön değiştirmesidir. Üç değişik tipi vardır: Straight Hook: Hedef doğrultusunda giden topun kıvrım yapmasıdır. Puul Hook: Hedefin soluna doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Push Hook: Hedefin sağına doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Not: Pull ve Push’un yönleri, sağ ya da sol elle oynayan oyunculara göre birbirinin ters doğrultularıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü