Eğitim Sitesi

Router Nedir? Router Hakkında Kısaca Bilgi

Router Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Router:

Birden fazla ağı birbirine bağlayan cihaz; ağlar arasında paketleri akıllı bir şekilde yönlendirir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

Yöneltim alanı. Bir kişinin yönetimi altında olan ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunan yönelticilerin kümesi. Yönetsel Alan, yöneltici.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Router:

1. İki veya daha fazla network arasındaki bağlantıyı sağlayan özel amaçlı bilgisayar. Bu bilgisayar bütün vaktini hangi adresten gelen paketlerin hangi adrese hangi yol üzerinden gideceğini ayarlamakla geçirir.

2. Yönlendirici. Bir ağ ile diğeri arasındaki iletişimi sağlayan cihaz.Routing:YöneltmeVeri paketinin gideceği bir sonraki sisteminin doğru olarak seçimi.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Frekans: Bir cep telefonunun Hertz cinsinden ölçülen frekansı, belirli bir zaman aralığında periyodik bir fonksiyonun veya vibrasyonun tekrarlanma sayısıdır.

    Yıkama Programı: Çoklu yıkama programları, bir yıkama programını yük boyutuna ve yıkanacak kumaş türüne göre mükemmel şekilde ayarlamanızı sağlar.

    Bluetooth® (kulaklıklar, telefonlar, dizüstü bilgisayarlarda): Bluetooth özellikli kulaklıklar, arabada veya herhangi bir yerde elleriniz serbest konuşmanızı sağlar. Bluetooth aynı zamanda kablosuz müzik dinlemenizi, Web'e bağlanmanızı, dosyaları transfer etmenizi ve daha pek çok şeyi yapmanızı sağlar.

    Voicemail: Sesli Mesaj. Sesli olarak mesaj gönderip, alabileceğiniz mesaj servisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü