Eğitim Sitesi

Relikt Bitki Nedir? Relikt Bitki Hakkında Kısaca Bilgi

Relikt Bitki Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Relikt Bitki:

Geçmiş dönem iklimlerinden kalan, günümüzdeki iklim şartlarında yetişme imkanı bulmuş, bulabildiği uygun ekolojik faktörlerin devamına bağlı olarak günümüzde dünyanın bazı köşelerinde yaşamını sürdürebilen bitkilerdir. Türkiye'deki bitkilerin %20'si relikt bitkidir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Fiziki Haritalar: Yeryüzünün kabartı ve çukurluklarını gösteren orta ya da büyük ölçekli haritalardır. Fiziki haritalar hazırlanırken eş yükselti ve eş derinlik eğrileri geniş aralıklarla geçirilir. Bu aralıklar çeşitli renklerle boyanır. Yükseltiler genellikle yeşil, sarı ve kahverenginin çeşitli tonları ile, derinlikler ise açıktan koyuya mavi rengin tonları ile gösterilir.

    Saat Dilimi: Saat dilimi, Greenwich’deki (Londra'nın güneydoğusunda yer alan bir semt) başlangıç boylamından başlayarak yeryüzünü 24 parçaya ayıran, her biri yaklaşık 15 derecelik boylama göre dizilmiş coğrafi yer küre dilimleridir. İnsanların bulundukları bölgede veya dünyanın başka bir bölgesinde saatin kaç olduğunu öğrenmelerine yardımcı olurlar.

    Diyorit: Birbirinden gözle kolayca ayrılabilen açık ve koyu renkli minerallerden oluşan iç püskürük bir taştır. İri taneli olanları, ince tanelilere göre daha kolay dağılır.

    Dağ Çayırları: Dağlarda, ağaç sınırının üstündeki alanlarda yazın yeşeren, çiçeklenen ve çoğu kez yaylacıların hayvanlarını otlattıkları çayırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü