Eğitim Sitesi

Saat Dilimi Nedir? Saat Dilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Saat Dilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Saat Dilimi:

Saat dilimi, Greenwich’deki (Londra'nın güneydoğusunda yer alan bir semt) başlangıç boylamından başlayarak yeryüzünü 24 parçaya ayıran, her biri yaklaşık 15 derecelik boylama göre dizilmiş coğrafi yer küre dilimleridir. İnsanların bulundukları bölgede veya dünyanın başka bir bölgesinde saatin kaç olduğunu öğrenmelerine yardımcı olurlar.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ova: 1. Bulundukları yerde çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği düzlükler. 2. Çevresine göre alçakta kalmış, akarsular tarafından fazla aşındırılmamış geniş düzlüklere ova denir.

    Nüfus Artış Hızı: 1-Bir yıl içinde, doğum ve ölüm sayısına bağlı nüfus artışına doğal nüfus artış hızı ya da doğurganlık hızı denir. 2-Bir yılın nüfusunun bir önceki yıla bölünmesiyle elde edilen orana verilen ad.

    Jeolojik Zaman: Dünyanın oluşumundan günümüze kadar geçirdiği değişiklikleri içeren dönemlerdir.

    Çöl: 1- Geniş alanlar kaplayan, sürekli akıştan ve bitki örtüsünden yoksun, günlük ve mevsimlik sıcaklık ayrımları yüksek bölgelerdir. 2- Bitki örtüsünün hiç bulunmadığı ya da çok seyrek, cılız olduğu kurak yerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü