Eğitim Sitesi

Raşitizm Nedir? Raşitizm Hakkında Kısaca Bilgi

Raşitizm Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Raşitizm:

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini yetersizliğinde gençlerde görülen kemik hastalığı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Raşitizm:

Çocuklarda kalsiyum,fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden kaynaklanan biçim bozukluğuna neden olan kemik hastalığı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Raşitizm:

1- Özellikle süt çocuklarında D vitamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı.

2- D vitamini eksikliğinin neden olduğu, çocuklarda görülen bir hastalıktır. Kemik teşekkülünün tam olmaması nedeniyle tedavisi geciktirilmiş, ihmal edilmiş vakalarda uzun kemiklerde deformiteler teşekkül eder.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Karaciğer: Vücudun en büyük organı ve en önemli kimyasal madde fabrikasıdır. Yaşama işlevlerinde, enerji düzenlenmesinde, protein ve yağların metabolizmasında ana merkezdir. Glikojen halinde karbonhidrat depo eder ve yağların sindirimi için safra üretir.

    Kwashiorkor: Yoksul toplumlarda küçük çocuklarda görülen bir tür protein enerjisinin eksikliğidir.

    Koruyucular: Besinlerin mikro-organizmalar adı verilen besin yapısını bozarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek etmenlere karşı korunmasına yardımcı olurlar. Besinin kalitesini arttırır ve son kullanım tarihini uzatırırlar.

    Sodyum: Sodyum insan vücudunun, sıvı dengesini düzenlemek, kasların kasılmasını sağlamak ve sinir sisteminin doğru çalışması için gerek duyduğu bir mineraldir. Bitkilerde ve hayvanlarda doğal olarak bulunur. Yüksek miktarda alanlarda yüksek tansiyonla ilişkili bulunmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü