Eğitim Sitesi

Proje Değerlendirme Ölçütleri Nedir? Proje Değerlendirme Ölçütleri Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Değerlendirme Ölçütleri Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje Değerlendirme Ölçütleri:

Kişisel proje adımlarını belirleyen, öğrencilere bir sonraki aşamada nasıl puanlandırılacakları hakkında bilgi veren tablodur. Ölçütler, proje adımları ve bunların
değerlendirmesi konusunda öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik eder.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Özümleme: 1. Bir kimsenin öğrenmekte olduklarını kendi düşünce kalıbı içine sokması süreci. 2-Herbart'ın ruhbilim anlayışına göre yeni yaşantıların eski yaşantılarla birleştirilmesi süreci. 3. Yabancı kültür öğelerinin türdeş bir toplulukça benimsenmesi olayı. 4. Edinilen yeni bilgileri var olan bilişsel yapıya dâhil etme süreci.

    Tümel Değerlendirme: Dosya değerlendirme olarak da bilinen bu yaklaşımda, öğrencilerin bir dönem boyunca dosyalarında oluşturdukları tüm çalışmalarının değerlendirilmesi. Bu nedenle tümel değerlendirme, üründen çok sürecin değerlendirildiği bir işlem olarak görülmektedir.

    Akşam Erkek Sanat Okulu: İlkokulu bitirip de herhangi bir sanat sahibi olmayan ya da çalıştığı sanat kolunda ilerlemek isteyen kimselere iş saatlarından sonra kısa süreli kurslarla gerekli bilgi ve becerileri kazandıran öğretim kurumu.

    Görsel Eğitim: Levha, model, devinimli ve devinimsiz film gibi doğrudan doğruya görme duyusuna ilişkin gereçlere dayanılarak yapılan eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü