Eğitim Sitesi

Problem Çözme Nedir? Problem Çözme Hakkında Kısaca Bilgi

Problem Çözme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Problem Çözme:

Bireyin yeni karşılaştığı bir güçlük durumuna çözüm yolları bulması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Problem Çözme:

Birçok durumda düşünme, problem çözmeye yöneliktir. Kişinin bir amaca, hedefe ulaşmaya çalışırken bir engellemeyle karşılaşmasına ya da karşılaştığı zorluğu aşamamasına problem denir. Problem çözümüne yönelik olarak düşünmenin olabilmesi için öncelikle karşılaşılan engelleme durumunun kişi tarafından problem olarak algılanması gerekir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    İş: Birbiriyle kısmen ilişkili ve belirli bir süreyi dolduracak kadarı bir araya getirilmiş görevden oluşan kümedir. Bir iş, her zaman için bir mesleğin saygınlık ve gelirini sağlamayabilir.

    Az Görenler Dersliği: Tavan, duvar ve mobilyanın rengi, aydınlatma özellikleri, sıraların yapımı, ders araç ve gereçleri bakımından az gören çocukların gereksemesini karşılayacak biçimde donatılan ve düzenlenen derslik, bk. göz koruma sınıfları.

    Bölüm: 1. Bir okul ya da üniversitenin herhangi bir bilim ve uzmanlık dalında eğitim sağlayan alt-birimlerinden her biri. 2. Bir üniversite ya da yüksek okulu oluşturan başlıca yönetim birimlerinden her birine verilen ad.

    Abece: 1. Bir dilin seslerini gösteren harflerin kararlaşmış bir sıraya göre dizilmiş takımı. 2. Okuma öğreneceklere harfleri ve okuma yolunu gösteren kitap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü