Eğitim Sitesi

Piramit Nedir? Piramit Hakkında Kısaca Bilgi

Piramit Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Piramit:

Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan üçgenlerden oluşmuş cisim.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Piramit:

1- Tabanı çokgen, yanal yüzeyleri ise ortak bir tepe noktasında birleşen çokgenlerden oluşan çok yüzlülere piramit denir.

2- Bir çokgenin düzleminin dışındaki sabit bir T noktası ile çokgenin düzlemine paralel T noktasının ait olmadığı bir düzlem arasındaki piramidal bölge.

3- Düzlemsel bir çokgen ve dışındaki sabit bir noktadan geçen doğruların sınırladığı yüzey ve iç bölgesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Piramit:

1. Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan birtakım üçgenlerden oluşmuş cisim.
2. Mısır firavunlarının mezarlarına verilen ad.

 

Sanat Terimi Olarak Piramit:

Eski Mısır'daki anıtsal mezar yapıları.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Piramit:

Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan birtakım üçgenlerden oluşmuş cisim.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Antlaşma: 1. İki veya daha çok devletin saldırmazlık, savaşta iş birliği vb. konularda kararlaştırdıkları ilkelere uygun davranmayı kabul etmeleri durumu, ahit, pakt, muahede. 2. Bu durumu belirten belge.

    Bildirge (Beyanname): 1- Belirli bir konuda bir topluluk ya da bir kişinin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama. 2- Beyanname sözcüğü; uygulamada daha çok vergi yükümlülerinin belli zamanlarda, bağlı oldukları vergi dairelerine verdikleri gelir bildirme belgesi için kullanılır. Yazı ile yapılan bildirimdir.

    Milliyetçilik: Milliyetçilik; milletini sevmek, milletini yüceltmek, birlik ve beraberliğin korunması için çalışmaktır. . Atatürk milliyetçiliği, Türk ulusunun bağımsızlığını her şeyin üstünde tutar. Akılcıdır, gerçekçidir. Ortak vatan, dil ve kader birliği kavramları bu ilkeyle ilgilidir. Özellikleri: - Milli birlik ve beraberliği esas alır. - Milletini seven herkes ülkesinin kalkınması için çalışmalıdır. - Kendisini Türk ulusuna adayan herkes Türk'tür, ilkesini benimser. - Kaynağını Kurtuluş Savaşı oluşturur. Çünkü milliyetçilik ilkesi Kurtuluş Savaşı kazanılmasında etkin bir rol oynamıştır. - Birleştirici ve bütünleştiricidir. - Irkçılığa karşıdır: Türk ulusuna bağlı olan, kendini Türk sayan herkes Türk milletinin bireyidir

    Vasiyet: Bir kimsenin sağlığında öldükten sonra yerine getirilmesini istediği şeyler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü