Eğitim Sitesi

Pholos Nedir? Pholos Hakkında Kısaca Bilgi

Pholos Terimi Hakkında Bilgiler

Mitoloji Terimi Olarak Pholos:

İksion ile Silene'nin oğlu olan bir Kentaur. Herakles'e kafa tutmadığı için onun tarafından saygı gördü.

 

    Benzer Mitoloji Terimleri

    İphis: 1. Kıbrıslı güzel Anaksareta'nın sevgilisi, Aphrodite onu kayaya çevirdi. 2.Girit'li Ligdos ile Telethausa'nın kızı. Babası bir erkek evlet istediğinden, annesi herkese İphis'in bir erkek olduğunu söyleyerek kandırdı. Bir erkek gibi giydirilip erkek gibi yetiştirildi.Yaşı ilerleyipte evlenme çağına gelince kendisine aşık olan İanthe adında bir kızla nişanlandı. Annesi bu durum karşısında telaşa kapılıp bereket tanrıçası İsis'e yalvardı. Tanrıça ona acıyıp İphis'I güzel bir kızken yakışıklı bir delikanlıya dönüştürdü.

    Phaeton: Helios'un oğlu.

    Oinone: Kebren(Değirmendere) ırmağının tanrısının kızı. Paris bukızı sevmişti ancak Aphrodite ona Helene'nin aşkını aşılayınca bu peri kızını terk etti. Buna rağmen Troia savaşı sonunda Paris ağır yaralandığında sevdiğinin yanına koştu ve onu iyileştirmeye çalıştı ama elinden bir şey gelmedi ve Paris öldü. Bunun üzerine Oinone kendini öldürdü.

    Amymone: Donaos’un elli kızından biri..Satyr’dan kaçarken Poseidon yardımına geldi ve ona aşık oldu. Bu aşktan Nauplios adındaki kahraman doğdu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mitoloji Terimleri Sözlüğü