Eğitim Sitesi

Oyuncu Nedir? Oyuncu Hakkında Kısaca Bilgi

Oyuncu Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Oyuncu:

Sanatsal bir yapımda rol alan ve sinema, televizyon, tiyatro veya radyoda mesleğini yapan sanatçı.

 

Tiyatro Terimi Olarak Oyuncu:

Bir oyun kişisini, bilgisi, tekniği ve yaratma gücü ile canlandıran yada gösteren sahne sanatçısı. Etkin ve inandırıcı oyunculuk için sanatçının kendini bir instruman durumuna getiren solunum, ses ve beden tekniğini edinmiş ve olmuş gerekir.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Yeni Medya: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bildirim, katılımcılık ve topluluk oluşturma imkanı veren iletim ortamı.

    Kişisel Koruyucu Donanım (KKD): Çalışanı, yürütülen işten kaynaklanan, sağlık ve güvenliği etkileyen bir veya birden fazla riske karşı koruyan, çalışan tarafından giyilen, takılan veya tutulan, bu amaca uygun olarak tasarımı yapılmış tüm alet, araç, gereç ve cihazlar.

    5N1K: Haber yazmanın temel kuralına göre, bir haberin içinde cevapları bulunması gereken "ne, nerede, ne zaman, neden, nasıl ve kim" soruları.

    Mobil Ortam: İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, cep telefonu, taşınabilir aygıtlar vb. gezici cihazlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan iletim ortamı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü