Eğitim Sitesi

Obstructions Nedir? Obstructions Hakkında Kısaca Bilgi

Obstructions Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Obstructions:

Saha üzerindeki yol ve pakitaların kenarlarına yapay olarak düzenlenmiş, yüzey ve kenarları dahil her tür yapay yapıt ve yapay buz engel sayılır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Hole: Green’de topun içerisine sokulduğu çukurdur. Çukurun çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm’dir. Çukurun içine bir kovan yerleştirilecekse kovanın üst ağzı, eğer toprak yapısı engellemiyorsa, çimen düzeninden en az 25 mm aşağıya gömülü bulunacaktır. Çukur kovanın dış çapı 108 mm’yi aşmamalıdır. Hole: Golf sahasında teeing ground ile başlayan fairway’le devam eden green ile son bulan 18 oyun yerinden biri olup, numarasına göre isimlendirilir. (5. çukur, 10. çukur v.s.)

    Closed Stance: Topla atış hedefi doğrultusuna, sol ayağın sağ ayaktan daha yakın bir durumda bulunmasıyla yapılan vuruş duruşuna verilen isimdir. Sağ elle vuruş yapanlar içindir. Sol elle vuruş yapanlarda durum bunun tersidir. Yani sağ ayak doğrultuya daha yakındır.

    Sky / Skyed Shot: Topun yapılması düşünülen vuruştan çok daha yükseğe havalanması ve çok daha kısa mesafeye düşmesidir. Bu durum club ın vuruş anında topun altına çok fazla bir şekilde girmesi ile meydana gelir.

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü