Eğitim Sitesi

Closed Stance Nedir? Closed Stance Hakkında Kısaca Bilgi

Closed Stance Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Closed Stance:

Topla atış hedefi doğrultusuna, sol ayağın sağ ayaktan daha yakın bir durumda bulunmasıyla yapılan vuruş duruşuna verilen isimdir. Sağ elle vuruş yapanlar içindir. Sol elle vuruş yapanlarda durum bunun tersidir. Yani sağ ayak doğrultuya daha yakındır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Takeaway: Backswing in başlangıç hareketidir.

    Ball Lost / Lost Ball: Kaybolan top. Top aşağıdaki durumlarda kaybolmuş sayılır. Topun, oyuncu, ortağı ya da caddie'leri tarafında düştüğü yerde aranmaya başlanmasından itibaren 5 dakika içinde bulunmaması ya da oyuncu tarafından kendi topu olarak teşhis edilememesi, Oyuncunun ilk vurduğu topu henüz aramadan kuralların tanıdığı hakka dayanarak diğer bir topu oyuna sokması, Oyuncunun ilk attığı topunun bulunması muhtemel olan yerden ya da bu yerden çukura daha yakın bir noktadan geçici bir topla oynanması ve böylece bu topun oynanan top durumuna girmesi.

    Open Stance: Topla hedef doğrultusuna sağ ayağın sol ayaktan daha yakın bir durumda bulunması ile yapılan stace sa verilen isimdir. (Bu anlatım sağ elle vuruş yapanlar içindir. Sol elle vuruş yapanlarda durum bunun tersidir. Sol ayak ileridedir.)

    Plane: Swing çemberi oluşturan hayali yüzeydir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü