Eğitim Sitesi

Netlik Derinliği Nedir? Netlik Derinliği Hakkında Kısaca Bilgi

Netlik Derinliği Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Netlik Derinliği:

Asıl net ayarı yapılan yerin önünde ve arkasında yer alan ve net olarak kabul edilen alanlardır. Netlik derinliği diyafram açıklığına objektifin odak uzaklığına ve net ayarı uzaklığına bağlıdır. Diyafram küçüldükçe, objektif kısaldıkça ve net ayarı mesafesi ayarı arttıkça netlik derinliği artar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor): CCD haricindeki diğer bir görüntü algılama ve oluşturma sistemidir.

    Atmosferik perspektif: Atmosferde oluşan sis ve pus gibi meteorolojik olayların fotoğrafta yarattığı uzaklık ya da derinlik duygusu. Sis ve pus havada zaten var olan ve tüm filmlerin aşırı derecede duyarlı oldukları morötesi ışınları olağanüstü derecede artırır. Bu ise duyarkat üzerinde genel bir yoğunluk yaratır. Sonuçta çekime konu olan cisimler uzakta, silik, ayrıntıdan yoksun ve belli belirsiz görülürler. İşte buna da atmosferik perspektif denilmektedir.

    Virüs: Biyolojik virüsler model alınarak yapılmış bilgisayar programı. Başka bilgisayar programlarına bulaşarak çoğalır, zararsız olabileceği gibi programlara zarar da verebilir.

    Perspektif Kontrollü Objektif: Objektifin bir kısmında yer alan optik grubunun kaydırılabildiği bir mekanizmaya sahip, perspektifteki bozulmayı engellemeye ve optik aks ile film yüzeyini paralel tutabilen yapısı sayesinde çizgilerin paralel olmasına yarayan özel objektif tipidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü