Eğitim Sitesi

Perspektif Kontrollü Objektif Nedir? Perspektif Kontrollü Objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Perspektif Kontrollü Objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Perspektif Kontrollü Objektif:

Objektifin bir kısmında yer alan optik grubunun kaydırılabildiği bir mekanizmaya sahip, perspektifteki bozulmayı engellemeye ve optik aks ile film yüzeyini paralel tutabilen yapısı sayesinde çizgilerin paralel olmasına yarayan özel objektif tipidir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Shutter Priority AE: Çekim hızı öncelikli otomatik pozlama ile çekimi ifade eder ki buna göre kullanıcı çekim hızını belirleyince kamera diyafram aralığını otomatik olarak oluşturması sistemidir. Yüksek hızdaki çekim hızı ayarları ile hızlı hareket eden nesneler yakalanabilir.

    Kelvinmetre: Renk sıcaklığı ölçme aleti, kolorimetre

    Pozlama Süresi: Belirli bir miktar ortam ışığı, diyafram değeri ve duyarlılık (ISO) seviyesinde, fotoğrafın oluşması için gereken süreyi belirtir. Genelde bir saniyenin kesri (1/60, 1/320 gibi) olarak ifade edilir; elbette birçok makinede 30 saniyeye kadar uzun pozlama da yapılabilir. (ISO değeri x Işık)/Diyafram = 1/Pozlama Süresi

    Mikro Fotoğrafı: Boyutları çok küçük olan, çıplak gözle görülmeyen bir konunun mikroskop yardımıyla defalarca büyütülerek ayrıntılı görüntülerinin elde edilmesine ilişkin uygulamaların tümü. Mikrofotografi, daha çok fen bilimleri alanına (tıp, ziraat, biyoloji, kimya vb) hizmet eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü