Eğitim Sitesi

Müşteri İsmine Saklama Sistemi Nedir? Müşteri İsmine Saklama Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Müşteri İsmine Saklama Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Müşteri İsmine Saklama Sistemi:

Takasbank sisteminde Müşteri kodlarıyla takip edilem alt hesapların Takasbank'ın yapacağı düzenleme ile isme çevrilmesini, her bir yatırımcı için verilecek sicil numarası ile takip edilerek yatırımcının kimlik bilgilerinin tespitinin mümkün hale getirilmesini ve müşterilerin menkul kıymetlerini bloke edebilmesini amaçlayan sistemdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Nama Yazılı Hisse Senetleri: Hisse senedinin üzerinde sahibinin adının yazılı olduğu ve şirketin pay defterine bu adın kaydedildiği hisse senetleridir.

    VISA (Visa International Service Association): Merkezi Londra'da bulunan, banka ve kuruluşlara Visa kredi kartı ihraç etme yetkisi veren, aynı zamanda kredi kartı uygulaması ile ilgili kurallarla yönetmelikleri düzenleyen kuruluş.

    Banknot: Taşıyana, üzerinde yazan miktarın ödenmesinin, çıkaran kuruluş tarafından garanti edildiği faiz taşımayan kıymetlerdir. Yasal ödeme aracıdır. TCMB, Türk lirası banknot basmaya yetkili tek kurumdur. (Banknote)

    Katılma İntifa Senedi: Nakit karşılığı satılmak üzere, ortaklık haklarına sahip olmaksızın kardan pay alma, tasfiye bakiyesinden yararlanma ve yeni pay alma gibi haklar sağlayan bir kıymetli evraktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü