Eğitim Sitesi

VISA (Visa International Service Association) Nedir? VISA (Visa International Service Association) Hakkında Kısaca Bilgi

VISA (Visa International Service Association) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak VISA (Visa International Service Association):

Merkezi Londra'da bulunan, banka ve kuruluşlara Visa kredi kartı ihraç etme yetkisi veren, aynı zamanda kredi kartı uygulaması ile ilgili kurallarla yönetmelikleri düzenleyen kuruluş.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Dekont: Bankacılıkta yapılan işlemlerin (örneğin bir hesaba yatırılan ve çekilen tutarların) muhasebe kayıtlarını gösteren ve müşterilere verilen bir belge.

    Yabancı Ortaklık: Türk Parasını Kıymetini Koruma mevzuatına göre Türkiye'de yerleşik sayılmayan (dışarıda yerleşik) kişilerden ilgili ülke mevzuatına göre yabancı sermaye piyasası araçlarını çıkaran ortaklıklar ile yatırım ortaklıklarıdır.

    Tezgahüstü Piyasalar: Organize olmayan, belirli bir yapı altında toplanmayan piyasalardır. İşlemler taraflar arasında karşılıklı anlaşma yoluyla gerçekleştirilir. (Over the Counter - OTC)

    Ticaret Dengesi: Bir ülkenin ödemeler dengesinde belirli bir dönemdeki ithalat ve ihracata, yani mal ve hizmet ticaretine ilişkin bölüm. Mal ihracatı ithalatı aşarsa ticaret dengesinin "olumlu", ithalat ihracatı aşarsa "olumsuz" olduğu söylenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü