Eğitim Sitesi

Mum salgı bezi Nedir? Mum salgı bezi Hakkında Kısaca Bilgi

Mum salgı bezi Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Mum salgı bezi:

İşçi arıların 4,5,6 ve 7. segmentlerinde bulunan ve 12-18 günlük yaş dönemlerinde sıvı haldeki balmumunu üretip vücut dışına veren bezler.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Üst çıtalı karakovan: Sadece 37 mm. genişliğinde üst çıtaların kullanıldığı ve peteğin arılar tarafından doğal olarak örüldüğü, dersimiz.com kovan yan duvarlarının çıta kenarından kovan tabanına açılı olarak yapılan kovan çeşidi. (Top bar hive)

    Bal: Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğine göre bal; arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde.

    Şurup 2/1 (Koyu şurup): 2 ölçek çay şekeri ile 1 ölçek su karıştırılarak hazırlanıp, kış öncesi yeterli balı olmayan kolonilere, bal depolamaları için veya açlık tehlikesinde olan arı kolonilere verilen, arı yemi.

    Yatay üstten çıtalı karakovan: Dikey ya da eğimli kenarları olan, çerçeve yerine arının ördüğü petekleri tutturabileceği çıtaların olduğu, kılavuz petek kullanılmayan, oldukça basit yapılı bir kovan tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü