Eğitim Sitesi

Müdafaa Nedir? Müdafaa Hakkında Kısaca Bilgi

Müdafaa Terimi Hakkında Bilgiler

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Müdafaa:

Savunma.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Müdafaa:

Savunma, koruma.

 

    Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri

    Seferberlik: Bir ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşı hazır duruma getiren, ülkenin ekonomisini, yönetimini ve savaş gereklerine uyacak duruma sokan hazırlık ve önlemlerin tümü. Bu durumun ilan edildiği veya savaşın sürdüğü dönem.

    Riyaset: Başkanlık, önderlik.

    Milli Bağımsızlık: Bir milletin bağımsız ve hür bir şekilde yaşamasını ifade eder. Bir devletin iç ve dış işlerinde başka bir devlete bağlı olmadan milletin menfaatini düşünerek istediği gibi hareket edebilmesi. Örnek: Bir ülkenin başında ister halkın seçtiği kişiler olsun, ister bir kral, padişah ya da sultan olsun. Eğer bu ülke kendi kendine yetebiliyorsa, devlet işlerine başka devletleri karıştırmıyorsa, başka devletler tarafından yönlendirilmiyorsa yani başka devlete bağlı değilse o ülke bağımsızdır ve dolayısı ile o millet de bağımsızdır.

    Anayasa: 1- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamu haklarını bildiren temel yasa, kanunuesasî. 2- Bir devletin dayandığı temel esasları ve ana kuruluşunu gösteren belgedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri Sözlüğü