Eğitim Sitesi

Miselyum Nedir? Miselyum Hakkında Kısaca Bilgi

Miselyum Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Miselyum:

Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan hiflerin birleşmesiyle oluşan yapıdır. Mantarın bulunduğu ortama tutunmasını, yayılmasını ve beslenmesini sağlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Miselyum:

Mantarlarda kök görevi yapan kısım.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Kuantum: Işınım enerjisi birimidir. Elektrik yükü yoktur ve çok az kütlesi vardır. Bir kuantum enerjisi, radyasyonun dalga boyunun ters bir fonksiyonudur.

    Ovipar: Yumurtasını vücut dışına bırakarak çoğalan.

    Karbon Ayak İzi: Her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir. Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade etmektedir. Bir yıllık zaman dilimi içinde bir insanın solunum, fosil yakıt kullanımı gibi nedenlerle atmosfere verdiği CO2 miktarına karbon ayak izi denir.

    Nitrifikasyon: 1. Toprakta amonyağın, bakteriler tarafından nitrite ve nitrata dönüştürüldüğü metabolik olay. 2. Amonyak (NH3) zehirli bir maddedir. Doğada birikmesi canlılara zarar verir. Dış ortama verilen amonyak, kemosentetik canlılar tarafından nitrite ve daha sonra nitrata dönüştürülür. Bu olaya nitrifikasyon denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü