Eğitim Sitesi

Milli Parklar Nedir? Milli Parklar Hakkında Kısaca Bilgi

Milli Parklar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Milli Parklar:

Bilimsel ve estetik bakımdan ulusal ve uluslararası önemi bulunan; doğal ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip alanlar.

 

Biyoloji Terimi Olarak Millî Parklar:

Bilimsel ve estetik bakımdan ulusal ve uluslar arası önemi bulunan doğal ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip bölgeler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Rezervuar: Yapay olarak doldurulmuş su oluşumu; ayni zamanda herhangi bir şeyin fazladan bulunan miktarı. Su depolama çanağı, haznesi.

    Sürekli Rüzgarlar: Genel Hava dolaşımına bağlı, sürekli basınç kuşakları arasında yıl boyunca yön değiştirmeden esen rüzgarlardır.

    Nüfus Sayımı: Bir ülke nüfusunun nitelik ve niceliği üzerinde gerekli verileri saptamak amacıyla belli aralıklarla yapılan sayma işlemidir. Günümüzde nüfus sayımı yapılmamaktadır. Nüfus bilgileri dijital ortam üzerinden verilerle tespit edilmektedir.

    Kıtaların Kayma Teorisi: 1912 yılında Alman bilim adamı Alfred Wegener tarafından ortaya konulan teoridir. Bu teoriye göre, kıtalar önceleri tek bir kıta olan Pangea'yı meydana getirirken, 2. ve 3. jeolojik zamanlarda parçalanarak birbirlerinden uzaklaşıp bugünkü halini almıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü