Eğitim Sitesi

Menkul Nedir? Menkul Hakkında Kısaca Bilgi

Menkul Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Menkul:

Bir yerden başka bir yere taşınabilen, taşınır.

 

Hukuk Terimi Olarak Menkul:

taşınır; taşınır mal

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Menkul:

Taşınır. Bir yerden bir yere taşınabilen (mal).

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Menkul:

Taşınabilir mal anlamındadır.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Eklenti: Teferruat, Asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel adetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlanması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır. Kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bir bağımsız bölümün dışında olup, kömürlük, garaj, depo gibi doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere eklenti denir.

    Tapu Tahsis Belgesi: İmar affı çalışmaları sonucunda tapu kütüğünün beyanlar sütununa kaydedilerek, gecekondu hak sahiplerine verilen ıslah imar planı yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil edecek olan belgedir.

    Kayyım: Belli bir işin yapılması veya belli bir olayda kişinin temsil edilmesi için mahkemece tayin edilen temsilci demektir. Gerçek veya tüzel kişiler için kayyım tayin edilebilir. Genelde veli ile küçük, vasi ile kısıtlı arasında menfaat çatışması bulunduğunda veya tüzel kişilerin yöneticileri hakkında sorunlar yaşandığında kayyım tayin edilmektedir.

    Stüdyo: Aynı zamanda oturma, yatma ve yemek için kullanılan oda.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü