Eğitim Sitesi

Memeliler Nedir? Memeliler Hakkında Kısaca Bilgi

Memeliler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Memeliler:

Yunus, balina gibi suda yaşayanların dışındaki memeli canlıların genelinde vücut; ısı kaybını engelleyen, kıllardan oluşan, kalın bir örtüyle kaplıdır.
Memeliler sıcakkanlıdır. Memelilerde solunum organı akciğerlerdir. Üyeler, yaşadığı ortama uygun olarak tutma, koşma, yakalama, uçma, yüzme gibi fonksiyonları yerine getirecek şekilde değişime uğramıştır.
Birçoğunun ana rahminde, embriyonun beslenmesini sağlayan plasenta bulunur. Bazı türlerinde gelişimini tamamlamadan doğan yavru, gelişimini süt bezleri bulunan özel bir kesede tamamlar. Memeliler çoğunlukla yavrularını doğurur ve sütle besler. Uzun süren bir yavru bakımı görülür

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Myofibriller: Aktin ve miyozin proteinlerinden oluşan kontraktil, uzun mikros kobik lifler.

    Sistron: Biyokimyasal işlevde genetik birim. Bir peptid zincirde aminoasit dizilişini tayin eden DNA'daki nükleotid çiftlerinin diziliş sırası.

    Azotlu Organik Baz: Nükleotitlerde 5 çeşit azotlu organik baz bulunabilir. Bunlar • Adenin(A) • Guanin(G) • Sitozin(C) • Timin(T) • Urasil(U) Azotlu organik bazlardan Adenin ve Guanine taşıdıkları iki halkadan dolayı pürin; Sitozin, Timin ve Urasil'e ise taşıdıkları tek halkadan dolayı pirimidin adı verilir.

    İskelet: Vücudumuzun çatısını oluşturan kemik yapıya iskelet denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü