Eğitim Sitesi

Melodrama Nedir? Melodrama Hakkında Kısaca Bilgi

Melodrama Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Melodrama:

Müzik eşliğinde oynanan dram. Tarihi eski Yunanlara kadar dayanır.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Mezzo-Forte (mf): İtalyancadır. Oorta kuvvette okunması gerektiğini gösterir. (mf) işareti olan yerde, parça orta gürlükte bir sesle okunacağın gösterir.

    Fa Anahtarı: Portenin üstten ikinci çizgisinden başlayarak çizilir. Üstten ikinci çizginin üzerindeki nota Fa adını alır. Fa anahtarı pes frekanslardaki sesleri yazmak için kullanılır. Bu sesleri Sol anahtarıyla göstermek çok fazla ek çizgi kullanımı gerektireceğinden, pes frekanslarda ses veren basgitar, çello, kontrbas, piyano (sol el) gibi enstrümanların notalarının yazımı için Fa anahtarı kullanılır.Kalın sesleri göstermek için kullanılır.

    Anahtar İşareti: Portenin başında yer alan, nota adlarını ve genel müzik merdivenindeki yükselme derecesini tanımlayan işaret. Clef (Fr.).

    Vals: Eski bir Avusturya dansından kaynaklanan, aslında ağır tempolu bir dans ve dansın müziğine verilen ad. 18. yüzyılda 'menuet'nin yerini almış, 19. yüzyılda hızlanarak Viyana Valsi olarak dünyayı kuşatmış, ilk vuruşu güçlü olan 3 zamanlı bir dans. Waltz (İng.).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü